Yin Yoga

 

IMG_2963-2Mit speciale er Yin Yoga.

Yin er super populært og en anden måde at træne kroppen på.

Den er et intelligent supplement til muskel- og styrketræning, fordi Yin Yoga er træning af bindevævet. Der er tale om siddende og liggende yogastillinger, hvor du strækker og presser bindevævet. Du er muskulært passiv i det område, du arbejder med, og du holder strækket i 3-5 minutter, så ledbånd, sener og det øvrige bindevæv, der udgør kroppens lim, stimuleres til at blive stærkere, væskefyldt og mere fleksibelt.

Yin Yoga har især fokus på området omkring hofter, bækken og lænd. Desuden er det en slags mediterende yoga, hvor du opøver din opmærksomhed indad, og hvor du beroliger dit nervesystem. Yin Yoga skaber således en fantastisk ro i sindet og er godt for alle – uanset om du er et aktivt sportsmenneske, eller om du er ramt af stress.

Ovenstående er næsten ordret citeret fra Yvonne Hansens bog: Yin Yoga – Stræk dig til velvære. En letlæselig og smuk bog, som jeg varmt anbefaler. www.yvonnehansen.com

 

 

 

Yin/Yang flow

IMG_0478

 

Yin/Yang flow er en kombination af et blidt, men styrkende flow (du bevæger dig, med dit åndedræt, fra den ene stilling til den anden) og de lange smidiggørende Yin stræk, som især har fokus på bindevævet (se ovenfor).

 

 

 

 

Vinyasa/yoga flow (YogaINmotion)

IMG_0466

 

Vinyasa er et Yoga flow, hvor du med dit åndedræt bevæger dig fra den ene stilling til den anden.

Det skaber koncentration, styrke, smidighed, balance og livsglæde. Denne form for Yoga kan være blid og rolig, men også dynamisk og kraftfuld. Min Vinyasa er glad og dynamisk, men naturligvis altid tilpasset deltagerne.

Denne undervisningform er stærkt inspireret af min fantastiske lærer, Søren Rasmussen. Hvis du ønsker at læse mere grundigt om Yoga, kan jeg anbefale Sørens bøger. Se mere på www.helyoga.dk