Yogalærer var ikke et åbenlyst valg…

Mit liv har været fyldt med bevægelse, rejser og fantastiske oplevelser.

Som ni-årig begyndte jeg at danse ballet (klassisk, moderne, jazz). Det fyldte meget og var min måde at udtrykke mig på. Siden kom aerobics, step og pilates til. Jeg ville gerne gå til yoga og lære at meditere. Jeg startede flere gange, men havde ikke roen – prøvede igen..

Efter skolen rejste jeg et år med den uddannende organisation Up With People. Vi rejste gennem USA, Venezuela, Panama og Mexico. Vi opførte shows, og her fik jeg mulighed for at danse. 100 unge mennesker, der dannede meget tætte bånd. Livslange venskaber blev begyndt og varer stadig ved.

Efter dette arbejdede jeg hos Lufthansa og SAS, både på jorden og som stewardesse. Det blev til mere end 26 år hos SAS – fantastiske år, hvor jeg har mødt, serviceret og hjulpet i tusindvis af mennesker.

Undervejs blev jeg gift, fik barn, prøvede yoga igen – og pludselig var den der! Bevidstheden om, at yoga bare er vejen for mig, en reel passion, blev tydelig.

I 2006 begyndte jeg min 2-årige yogauddannelse hos Søren Rasmussen (Helyoga i Helsingør) og blev uddannet som yogalærer. Det var en fantastisk rejse og en fornøjelse at opdage dybden og indholdet af yogaens verden.

I 2007 begyndte jeg at undervise mine første hold, og straks efter afsluttet yogalærereksamen tog jeg fat på anatomi, fysiologi og sygdomslære hos læge Ole Købke. Senere blev jeg grebet af Yin Yoga, og i sommeren 2012 fuldførte jeg Yin Yoga Teacher Training hos Suzee og Paul Grilley. 2015 bød på mere Yin Yoga teacher training hos Victor Chng, og i 2016 supplerede jeg med endnu et Yin Yoga kursus hos Jo Phee med fokus på Myofascial release.

I 2017 var det Anatomy Trains in Motion ved Karin Gurtner.

I både 2018 og 2020 har jeg uddannet mig til MELT instruktør hos Sue Hitzmann. Et fantastisk gør-det-selv behandler system, hvor man med små bløde bolde og rulle (soft roller) stimulerer og aktiverer bindevævet. Se mere på www.meltmethod.com

Jeg har også modtaget videregående uddannelse fra Simon Krohn og Erin Fleming samt deltaget i utallige workshops i Danmark og udlandet.

Siden min første time i 2007 har jeg undervist hos Helyoga i Helsingør, fitnesscentre, LOF, DOF, Ældresagen, Yogafactory (Hellerup), Pilates-B (Birkerød), Yogaoasen (Hillerød) samt Yoga House Helsinge. I flere år år har jeg undervist på Tisvilde Yogafestival, og endelig har jeg i adskillige år haft eget hold i Helsinge og undervist i zumba. Under pandemien startede jeg med online undervisning og det er jeg fortsat med.

Jeg har med andre ord en bred baggrund inden for bevægelseslære af mange forskellige arter – men Yoga og den ro, det giver mig, stjal mit hjerte. Når jeg underviser som yogalærer, er det netop denne ro, jeg forsøger at videregive til dig.

Helle Schmidt - yogalærer